Hallgatói pályázatok

„Az illegális hulladéklerakás felszámolása – szankciók és eszközök” című pályázati kiírás

„Az illegális hulladéklerakás felszámolása – szankciók és eszközök” című pályázati kiírás

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Az illegális hulladéklerakás felszámolása – szankciók és eszközök” címmel pályázatot hirdet.

 

A pályázatra a magyarországi felsőoktatási intézmények alap-, mester-, vagy osztatlan képzésben résztvevő nappali vagy levelező tagozatos, aktív státuszú hallgatói jelentkezhetnek.

Pályázni olyan magyar nyelvű pályaművel lehet, amely a közterületen található, illegálisan lerakott, elhagyott hulladék felszámolását, megszüntetését, a hulladékelhagyó magatartás jelenségének megváltoztatását, az ismétlődő lerakások megakadályozását előmozdító szankciók és eszközök rendszerének témakörét vizsgálja. 

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a szankció és eszközrendszer kidolgozását célzó saját, eredeti és új gondolatok bemutatása, nemzetközi összehasonlítások elvégzése, továbbá hasonló jellegű, de már korábban a hazai jogrendszerbe beiktatott hasonlóképpen szankcionálandó magatartásokra vonatkozó szabályozás hatályosulásának vizsgálata.

 

A pályázat formai követelményeit a függelék tartalmazza. 

 

A pályázatot jeligével kell ellátni. Ugyancsak jeligével ellátott zárt borítékban kérjük a pályázati kiírás mellékletében szereplő pályázati adatlapot valamint nyilatkozatot, továbbá egy a pályázó felsőoktatási intézménye által kiállított, a pályázó aktív státuszát és jogviszonyát alátámasztó hallgatói jogviszony igazolást a pályázathoz csatolni.

 

A pályázatot egy példányban, zárt borítékban a pályázatkezelő részére a következő címre kérjük postán vagy személyesen eljuttatni:

 

Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.

2000 Szentendre, Dózsa György út 26. Postacím: 2001 Szentendre, Pf: 180.
A pályázat beküldésének határideje: 2020. március 30. (hétfő)

A pályázatokat a Dr. habil. Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár által felkért, neves szakértőkből álló bizottság értékeli. A bírálóbizottság fenntartja a jogot, hogy – a pályaművek minőségére figyelemmel – egyes helyezéseket ne ítéljen oda vagy több helyezettet javasoljon díjazásra.
A pályázat díjazása:
I. helyezett
300.000 Ft értékű vásárlási utalvány
II. helyezett
200.000 Ft értékű vásárlási utalvány
III. helyezett
100.000 Ft értékű vásárlási utalvány
Különdíj
szakkönyvek
A pályázat eredményhirdetésére és a díjkiosztásra előreláthatóan 2020. április 27-én (hétfőn) kerül sor.
Budapest, 2020. február 20.

 

Csatolt kiírás