Diákhitel2 beállítása Neptunban

DIÁKHITEL2 beállítása a Neptun rendszerben

A Diákhitel2 egy kötött felhasználású hallgatói hitel, amely kizárólag a képzés önköltségének a finanszírozásra vehető igénybe. Maximális összege a képzéshez tartozó önköltség összege
 A Diákhitel Központ az egyeztetést követően az igényelt összeget automatikusan egy összegben folyósítja az intézmény részére.

 A Diákhitel2-t igénylő hallgató feladata, hogy a Neptun rendszeren keresztül jelezze, hogy a kiírt önköltséget Diákhitel2 segítségével szeretné rendezni.

Diákhitel2 igénylése

-Neptun rendszeren keresztül, Ügyintézés/Diákhitel igénylése menüben

 -vagy a Diákhitel Direkt felületen is el lehet indítani az igénylést.

 

Diákhitel2 beállítása Neptunban

A Neptun rendszerben a Pénzügyek/Beállítás felületen a Diákhitel2 fül alatt kell beírni a szerződésszámot, majd elmenteni.

 

Diákhitel2 beállítása önköltségi tételhez

Minden félévben az aktuális féléves önköltségi összeghez be kell állítani, hogy igénybe kívánja venni a Diákhitel2 finanszírozást. Ezt az aktív önköltségi tétel sor végén található Plusz jelnél látható Diákhitel2 gombra kattintva lehet beállítani. Ha több részletben található az önköltség összege akkor ezt minden tétel esetében meg kell tenni!

 

A szerződésszám elmentése után követően a kiírás DH2 státusza a „Egyeztetés” lesz. Az aktív jogviszony visszaigazolása után változik Elfogadva státuszra. A Diákhitel Központtól beérkező összeget az egyetem pénzügyi osztálya fogja kiegyenlíteni, ezzel Önnek teendője nem lesz.