Diákhitel

Diákhitel

A Diákhitel, egy speciális, a felsőoktatásban résztvevő hallgatók számára igényelhető alacsony, illetve 0% kamat mellett nyújtott kölcsön.

Célja, hogy azon fiataloknak biztosítson forrást, akik diplomát szeretnének szerezni, de a tanuláshoz szükséges források csupán részben, vagy egyáltalán nem állnak rendelkezésükre.

A hitel igényléséhez nincs szükség igazolt jövedelemre, nem kell kezes, sem egyéb fedezet.


Ha eddig még nem tetted meg, ide kattintva kerülj képbe a továbbtanulás anyagi vonzataival.

 A legfontosabb információkat a Diákhitelről pedig itt olvashatod.

Neptun Diákhitel

A Diákhitelről egyszerűen

 

A TANULÁS MINDIG JÓ BEFEKTETÉS. BÁRMI LEHETSZ, MI TÁMOGATJUK!

Hétköznapi megélhetésedhez szeretnél anyagi segítséget? Akkor a szabad felhasználású Diákhitel1-re van szükséged. Ha az önköltséged díját finanszíroznád, akkor pedig a Diákhitel2 nyújt számodra tökéletes megoldást. Válaszd a legkedvezőbb pénzügyi segítséget és váltsd valóra terveidet a diákhitellel.

Amit minden hitelfelvevőnek érdemes tudnia!

 

 

 
Felvehetem?

A szabad felhasználású Diákhitel1 képzési formától függetlenül elérhető minden aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, 45 év alatti diáknak.

Hogyan tudok elektronikus alairassal diakhitelt igenyelni?

Mekkora összeget igényelhetek?

A szabad felhasználású diákhitel esetében évente 10 hónapon át akár havi 70 ezer forint is igényelhető. Külföldi részképzés (pl. Erasmus) esetén havi 140 ezer Ft-ot is felvehetsz.

 Mire költhetem el?

A szabad felhasználású Diákhitel1 bármire elkölthető.

Hogyan kapom meg a pénzt?

Átutalással érkezik a számládra. Ha szeretnéd, havonta folyósítjuk, de ha Neked kényelmesebb, akkor szemeszterenként egy összegben is megkaphatod.

Mekkora a kölcsön kamata?

A kamat mértékét félévente határozza meg a Diákhitel Központ, jelenleg rekord alacsony értékű, 1,99%, mely a többi szabad felhasználású banki hitellel összehasonlítva rendkívül kedvező konstrukciót jelent.

A Diákhitel hosszú távú pénzügyi elköteleződés. Mielőtt felvennéd tájékozódj alaposan, különös tekintettel a kockázatokra.

 

 

Felvehetem?

Diákhitel2-ből a képzésed költségét fedezheted, kizárólag önköltséges, 45 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemistaként vagy főiskolásként.

Hogyan tudok elektronikus alairassal diakhitelt igenyelni?

Mekkora összeget igényelhetek?

Az adott félévi Diákhitel2 összege az adott képzésre meghirdetett önköltségi díjjal egyenlő.

Mire költhetem el?

A Diákhitel2 kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére fordítható. Azonban, ahol az intézmény külön térítési díjat számol fel az idegen nyelven történő oktatásért, az önköltséges hallgatók Diákhitel2-ből is fizethetik azt.

Hogyan kapom meg a pénzt?

A Diákhitel Központ az igényelt összeget közvetlenül a felsőoktatási intézményeknek utalja, így az valóban a képzés finanszírozását szolgálja.

Mekkora a kölcsön kamata?

A Diákhitel2 kamata az állami kamattámogatásnak köszönhetően 0%.Hasonlítsd össze a diákhiteleket!

A Diákhitel1 és a Diákhitel2 összehasonlítása


Számold ki egyszerűen, hogy szükséged lehet-e diákhitelre?

Pénzügyi tájoló kalkulátor


------------------------------------------

Mikor és mennyit kell törlesztenem?

A törlesztést csak a hallgatói jogviszony megszűnését követően (de legkésőbb 45 éves korban) kell megkezdened, a havi törlesztő részlet nagysága a jövedelmedhez igazodik. A Kormány családvédelmi programjának köszönhetően a 2018. január 1-jét követően született 2. gyermek után a tartozás felét, a 3. gyermek születésével az édesanyák teljes tartozását elengedjük.

Tudom befolyásolni azt, hogy mikor mennyit fizetek vissza?

A visszafizetési konstrukció rendkívül rugalmas. A hitel törlesztésekor a kötelező törlesztő részleten felül bármikor, bármilyen összegben, díjmentesen előtörleszthetsz, így elkerülheted, hogy felhalmozódjon tartozásod. A visszafizetések átlagos ideje 7 év!

Körülbelül milyen törlesztési idővel számolhatok?

Példa: Ha öt hónapon át havi 50 ezer forint Diákhitel1-et veszek fel egy félévben, azt a kamatokkal a tanulmányok végétől kezdődően 150 000 forintos jövedelem és 9 000 forintos törlesztőrészletek befizetése mellett 2,7 év alatt fizetem vissza.

 

 

Hogyan tudom felvenni?

Mind a szabad, mind a kötött felhasználású diákhitel igénylése rendkívül egyszerű. Így, ha van Ügyfélkapus elérésed, a hiteligénylésedet személyes megjelenés nélkül, Neptun rendszeren keresztül, elektronikus aláírással is benyújthatod, de személyesen is intézheted az igénylést.