NYELVVIZSGAMENTESSÉGGEL ÁTVEHETŐ DIPLOMÁK - AZ ITM ÉS A SOPRONI EGYETEM TÁJÉKOZTATÓJA

2020. április 10-én megjelent a Kormány 101/2020. (IV. 10.) Korm. rendelete, melynek értelmében „6. § Aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól.” A Soproni Egyetem folyamatosan dolgozik azon, hogy ezen rendeletben foglaltaknak megfelelően az érintettek minél előbb kézhez vehessék felsőfokú végzettséget igazoló oklevelüket. Ennek keretében megrendeltük az oklevelek elkészítéséhez szükséges nyomtatványokat, és végezzük az adategyeztetéssel kapcsolatos előkészületeket. Kérjük, hogy továbbra is kövessék figyelemmel kommunikációs csatornáinkat, ahol folyamatosan tájékoztatást adunk a munka állásáról és az esetleges tennivalókról.

A jelenlegi helyzetről az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen az alábbi tájékoztatást tesszük közzé:

 

 

Az új koronavírus által okozott járvány az egész világot, így hazánkat is sújtja.

A Kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a magyar emberek egészségét és életét.

A magyar emberek egészségének és életének megóvása mellett a Kormány kiemelten fontosnak tartja a vírus által okozott gazdasági károk enyhítését, a munkahelyek megőrzését, a munkahelyteremtést, a gazdaság beindítását, ezért Gazdaságvédelmi Akciótervet dolgozott ki.

 A Gazdaságvédelmi Akcióterv munkahelyteremtési programjának részeként valamennyi hallgató/volt hallgató mentesül az előírt nyelvvizsga kötelezettség teljesítése alól, aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tesz, vagy tett, de az oklevél megszerzésének feltételéül előírt nyelvvizsgát nem tette le.

A mentesség érvényes a régi főiskolai és egyetemi képzésekre, a felsőoktatási szakképzésre, az alapképzésre, a mesterképzésre és az osztatlan képzésre is.

A mentesség akkor is érvényes, amennyiben az adott képzésen esetleg több nyelvvizsga megléte az előírás, vagy felsőfokú, illetve szakmai nyelvvizsga van előírva.

Egyes esetekben – különösen a régebben záróvizsgázottak esetében – szükség lehet az oklevél kiállításhoz adategyeztetésre, mivel az oklevél közokirat, ezért csak az aktuális adatokkal kerülhet kiállításra. Az adategyeztetésben kérjük szíves együttműködésüket!

Az Oktatási Hivatallal és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen azon dolgozunk, hogy az oklevelek kiállítása minél gördülékenyebben megvalósuljon.

 

A nyelvvizsga mentességgel jogosult diploma igényléséhez az alábbi oldalon található adategyeztető űrlap kitöltése szükséges:

http://etk.uni-sopron.hu/nyelvvizsga-mentesseggel-diploma-kiadasi-adategyeztetes 

 

Bővebb tájékoztatást a http://etk.uni-sopron.hu/nyelvvizsga-mentesseg oldalon talál.

 

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégáinkhoz az alábbi elérhetőségeken:

Soproni Egyetem

Egyetemi Tanulmányi Központ

E-mail: etk@uni-sopron.hu