Nyelvtanulási Diákhitel

Bővebb információ az alábbi linken érhető el:

https://www.diakhitel.hu/erdeklodom/nyelvtanulasi-diakhitel/mire-szolgal-es-ki-veheti-fel-a-nyelvtanulasi-diakhitelt.html

Még nincs meg a nyelvvizsgád a diplomádhoz?

Akkor segíthet a
NYELVTANULÁSI DIÁKHITEL!

 

A Nyelvtanulási Diákhitel célja, hogy a diploma megszerzése érdekében kedvező anyagi forrást biztosítson a nyelvvizsga teljesítéséhez szükséges nyelvtanuláshoz.

 

Ki veheti fel?

Felveheted a Nyelvtanulási Diákhitelt, ha hallgatóként még nem rendelkezel a diplomád megszerzéséhez szükséges nyelvvizsgával vagy nyelvvizsgákkal, függetlenül attól, hogy hallgatói jogviszonyod aktív vagy passzív. Akkor is élhetsz a lehetőséggel, ha tanulmányaidat már befejezted, azonban nyelvvizsga hiányában a diplomádat még nem kaptad kézhez.

 

Milyen nyelvek tanulására kérhető?

Bármely nyelv tanulására felvehető, amelyből a diploma megszerzéséhez szükséges nyelvvizsga teljesíthető.

 

Mekkora összeg vehető fel?

A legkisebb felvehető összeg 100 ezer Ft, ezen felül 50 ezer forintonként emelkedve legfeljebb 500 ezer Ft lehet az általad megigényelt hitel.

 

Mennyi a kamata?

Az idegennyelvek többségénél* sikeres nyelvvizsga letételét követően a hitel kamata 0%. Ezt megelőzően a kamat mértéke megegyezik a Diákhitel1 kamatával (jelenleg 1,99%).  

 

Hogyan lehet igényelni?

Kattints a www.diakhitel.hu oldalon a NYELVTANULÁSI DIÁKHITEL IGÉNYLÉS gombra, töltsd ki a Hiteligénylési adatlapot, majd nyomtasd ki. Ezt követően be kell szerezned a hallgatói jogviszony igazolásodat a felsőoktatási intézményedtől. A kitöltött adatlapot és a hallgatói jogviszony igazolást személyesen adhatod le egyes Diákhitel partner intézményben (például a felsőoktatási intézményekben) vagy ügyfélszolgálatunkon. Ezután a Diákhitel Központ Zrt. a beérkezett dokumentumokat feldolgozza és folyósítja bankszámládra a Nyelvtanulási Diákhitelt.

 

Hogyan lehet törleszteni?

Igényléskor Te választhatod meg a futamidőt! Ez legalább 1, de legfeljebb 5 év lehet, további segítség, hogy a Nyelvtanulási Diákhitel felvételét követő első évben még nincs törlesztési kötelezettséged.

 

Érdekel a Nyelvtanulási Diákhitel? Akkor további információért látogass el a www.diakhitel.hu weboldalra.

 

*Támogatott nyelvek például az angol, német, francia, spanyol, de teljes listát találsz a honlapunkon.

Mire szolgál és ki veheti fel a Nyelvtanulási Diákhitelt?

 A Nyelvtanulási Diákhitel célja, hogy elsajátíthass egy idegen nyelvet és diplomád megszerzése érdekében hozzá megszerezd a nyelvvizsgát is.

 Ha felsőoktatási hallgatóként még nem rendelkezel a diplomád megszerzéséhez szükséges nyelvvizsgával vagy nyelvvizsgákkal, felveheted a Nyelvtanulási Diákhitelt függetlenült attól, hogy hallgatói jogviszonyod aktív vagy passzív. Akkor is elérhető számodra ez a konstrukció, ha felsőfokú tanulmányaidat befejezted, de nyelvvizsga hiányában nem kaphattál diplomát ugyanakkor amennyiben ezt a feltételt teljesíted még jogosult vagy diplomaszerzésre.

 Továbbá fontos feltétel még, hogy saját névre szóló bankszámlával rendelkezz és ne legyen semmilyen, a Diákhitel Központ felé fennálló lejárt hallgatói hiteltartozásod (korábban kötött Diákhitel1, Diákhitel2 vagy Nyelvtanulási Diákhitel).

 

A Nyelvtanulási Diákhitel a hallgatói hitel azon része, amely idegennyelv-tanulás és nyelvvizsga bizonyítványszerzés céljából vehető igénybe.

 Nyelvtanulási Diákhitelt azok az aktív vagy passzív jogviszonyú illetve záróvizsgát tett, de nyelvvizsga hiányában oklevéllel nem rendelkező hallgatók vehetnek fel, akiknek a diploma megszerzéséhez szükséges nyelvből vagy nyelvekből még nincs nyelvvizsgája, vagy meglévő nyelvvizsga esetén a nyelvvizsga szintje nem elegendő a diploma megszerzéséhez.

 Továbbá Nyelvtanulási Diákhitel felvételére az a fenti feltételnek megfelelő hallgató jogosult, aki:

  • magyar állampolgár, vagy
  • menekültként elismert, vagy
  • letelepedési vagy bevándorlási engedéllyel rendelkezik, vagy
  • a Rendeletben meghatározott jogcímen* Magyarországon szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezik,

és

  • lakóhelyét a személyi adat- és lakcímnyilvántartásba bejelentette,
  • Magyarországon székhellyel vagy fiókteleppel rendelkező pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett, saját névre szóló számlával rendelkezik, és ezen számla számát folyósítás fogadása céljából a Diákhitel Központ részére közölte,
  • nem rendelkezik korábban kötött és fennálló Nyelvtanulási Diákhitel hitelszerződéssel,
  • nem rendelkezik korábban kötött, de megszűnt Diákhitel1, Diákhitel2 vagy Nyelvtanulási Diákhitel hitelszerződésből eredő hallgatói hiteltartozással,
  • nem részesült korábban Diákhitel1, Diákhitel2 vagy Nyelvtanulási Diákhitel tartozása vonatkozásában egészségkárosodás bekövetkezése alapján tartozás elengedési kedvezményben

 Nem kezdeményezheti a Nyelvtanulási Diákhitel felvételét az, akit a bíróság jogerősen végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt és szabadságvesztését még nem hajtották végre, vagy annak végrehajthatósága még nem szűnt meg, kivéve, ha a bíróság az elítéltet feltételes szabadságra bocsátotta.